Senior Financial Controller

De organisatie

Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder de value added reseller Infotheek, Scholten Awater, Centralpoint.nl en distributeur Xeptor IT Distribution, consumentenwebshop 4Launch en Hardware as a Service (HaaS)/verhuurpartner Flex IT Rent.

Infotheek Group beschikt over het grootste refurbishment-centrum van Europa. Daarnaast is de organisatie initiatiefnemer van de stichting IT4Kids, waaraan bedrijven hun oude IT-apparatuur kunnen doneren. Van de opbrengst ondersteunt IT4Kids projecten voor jeugd en sport.

De functie

Als Senior Financial Controller ben je het financiële en accounting geweten van onze internationale onderneming. Gedurende het jaar ben je verantwoordelijk voor de accounting, closing en consolidatie van de cijfers van de groep.

Verder valt de verantwoordelijkheid inzake Tax, VAT alsmede statutaire jaarrekeningen in binnen- en buitenland binnen jouw scope. Je stuurt direct het Order to Cash, Procure to Pay en Record to Report team aan en gaat bouwen aan een shared service operatie waarbij de buitenlandse finance teams en entiteiten worden geintegreerd in het SSC.

Je bent een sterke en ervaren people manager met goede process skills welke tot uitdrukking komen in jouw ervaring met het opstellen en inrichten van de kritische accounting en reporting processen, liefst aangevuld met Six Sigma, Lean ervaringen in een SSC omgeving.

Met jouw communicatieve skills, can do mentaliteit en overtuigingskracht weet jij  uitdagende financiële vraagstukken op een juiste manier op te lossen en naar de business te vertalen. Tot slot heb jij de leidinggevende capaciteiten om het team mee te nemen in veranderprocessen en dient jouw positie als een voorbeeld voor de gehele accounting organisatie. Je bent ook bereid om zelf de diepte in te gaan en bent naast visionair tevens bereid erg “hands on” te zijn om zaken van de grond te trekken.

Verantwoordelijkheden

 • Opstellen van audit-proof balansdossiers evenals de maand- en kwartaalrapportages voor het management ten behoeve van adequate sturing en controle.
 • Toelichten van de rapportages aan directie en management.
 • Verantwoordelijk voor de controle op het opstellen van de Dutch GAAP en IFRS jaarrekeningen en het begeleiden van de accountantscontrole.
 • Coördineren van de planning en uitvoering van de consolidatie activiteiten in de periodieke afsluiting.
 • Bijdragen aan de beheersing van de operationele risico's en interne controle.
 • Bewaking compliance met wet- en regelgeving op het gebied van financiële verslaggeving en signaleren van relevante wijzigingen hieromtrent.
 • Adviseren van directie en management omtrent de impact op de boekhouding en verslaggeving van relevante vraagstukken zoals reorganisaties, acquisities.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde universitaire opleiding en een accounting kwalificatie; RA, CPA of CMA is een pré.
 • Minimaal 8-10 jaar werkervaring met als voorkeur enkele jaren ervaring in een leidinggevende rol bij een toonaangevend accountantskantoor. Aangevuld met ervaring bij een internationaal opererend commercieel bedrijf in de accounting en control omgeving.
 • Veel ervaring met het inrichten van processen binnen een accounting danwel shared service omgeving binnen een grotere internationaal opererende omgeving.
 • Beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden op diverse niveaus. Dit maakt jou in combinatie met een can do mentaliteit tot een sterke sparringpartner van CFO en Group Controller.

Wij bieden

 • Een enthousiaste en dynamische werkomgeving waar een informele, collegiale en professionele werksfeer heerst.
 • Werken in een gemotiveerd, professioneel en hard werkend team.
 • Een markt conform salaris en bijbehorende secondaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een groeiende en winstgevende onderneming met enthousiaste collega’s.
 • Een dag per jaar betaald vrijwilligen voor een van de door IT4Kids uitgekozen goede doelen.
 • Maandelijks een gezellige borrel met al je collega’s.
 • Kans op de jaarlijkse VIP-trip (dit jaar Ibiza. Vorige jaren onder andere naar Las Vegas, New York, Barcelona).

Interesse?

Reageer nu snel door op de 'sollicitatie-button' te drukken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nick Froon.

Regio:
Heel Nederland
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Full-time
Werkdagen:
Dag
Locatie:
Leiden
Contactpersonen:
Nick Froon
Deel deze vacature: