Bidmanager

De organisatie

Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder de value added reseller Infotheek, Scholten Awater, Centralpoint.nl en distributeur Xeptor IT Distribution, consumentenwebshop 4Launch en Hardware as a Service (HaaS)/verhuurpartner Flex IT Rent.

Centralpoint.nl in Amstelveen biedt als merkonfhankelijke totaalleverancier het MKB, mid- en grootzakelijke bedrijven, instellingen en overheden de mogelijkheid om meer dan 1.000.000 IT-producten te bestellen. Voor onze end-user groep in Amstelveen zijn we op zoek naar een Bidmanager.

De functie

De afdeling Tenderdesk is verantwoordelijk voor het inschrijven op Europese aanbestedingen en RFP’s met een opdrachtwaarde van vele miljoenen. In de functie van Bidmanager pak je geheel zelfstandig meerdere Europese aanbestedingen tegelijk op. Om dit tot een goed einde te brengen, onderhoud je intern contacten met collega’s, managers en directie. Daarnaast onderhoud je de communicatie naar externe partijen, zoals de vendoren. Je houdt meetings, zit deze zelf voor en zorgt ervoor dat iedereen (vooraf) op de hoogte is van alle relevante informatie om snel tot gedegen keuzes te komen. Je bewaakt hierin de kaders van het project, maar geldt ook als sparringpartner voor de projectgroep om zodoende gezamenlijk tot beslissingen te komen. Zo ook bij de prijsmeetings waar jouw rol samen met die van de accountmanager van wezenlijk belang is. Samen bedenk je een winnende strategie en zorg je dat die wordt uitgevoerd.

Daarnaast weet je in deze functie de eisen en wensen van de klant te vertalen naar commerciële en overtuigende teksten om ons goed te profileren. Daartoe verzamel je alle benodigde informatie om de door de klant opgestelde vragen helder te beantwoorden en daarmee een dekkende en winnende Europese aanbesteding te schrijven. Hiertoe bepaal je in overleg met het projectteam welke richting je opgaat met de teksten. Als bidmanager beschik je per project over een vaste junior bidmanager die je ondersteunt in het klaarzetten van alle documentatie in een kwalitatief hoogwaardige aanbieding.

Functie eisen

 • Minimaal HBO geschoold en werk- en denkniveau. Bij voorkeur in de richting Commerciële Economie, Bedrijfskunde, MER of Communicatie.
 • Je hebt 2-5 jaar relevante werkervaring met bid- of projectmanagement en je hebt dan ook projectmanagementvaardigheden en het vermogen om meerdere teams/projecten tegelijk aan te sturen onder tijdsdruk.
 • Je beschikt over commercieel inzicht, bent in staat om complexe berekeningen en formules te doorgronden en deze uit te leggen aan de projectgroep.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Affiniteit met IT-hardware is een pre.
 • In het bezit zijn van APMP Foundation (of hoger) is een pre.
 • Je kunt omgaan met deadlines en je handelt proactief.
 • Je beschikt over commerciële drive en hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bouwt aan uitstekende werkrelaties zowel binnen je projectteam als binnen de gehele organisatie.

Wij bieden

 • Een markt conform salaris en bijbehorende secondaire arbeidsvoorwaarden.
 • Werken in een gemotiveerd, professioneel en hard werkend team.
 • Een groeiende en winstgevende onderneming met enthousiaste collega’s.
 • Gezellige borrel met al je collega’s.

Interesse?

Reageer nu snel door op de 'sollicitatie-button' te drukken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nick Froon.

Regio:
Heel Nederland
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Full-time
Werkdagen:
Dag
Locatie:
Amstelveen
Contactpersonen:
Nick Froon
Deel deze vacature: